Waxen

Als je van je haren af wilt op welk lichaamsdeel dan ook, is waxen een geweldige manier om dat probleem aan te pakken. Scheren is belastend voor de huid en je huid is maar heel even glad. Scheren laat vaak bultjes en irritaties achter op je huid. Wil je elke dag een zachte huid ervaren, zou je eigenlijk elke dag moeten scheren.
Waxen doe je elke 4-6 weken. Het maakt je huid zacht en glad. Met waxen verwijder je haarwortel en haarzakje. Het duurt dus even voor je huid dat allemaal weer opnieuw heeft aangemaakt. Na verloop van tijd zal je merken dat je haar dunner, zachter en langzamer terugkomt. En sommige haren komen zelfs nooit meer terug.

 

Irritaties van de huid zijn verleden tijd
Sommigen mensen hebben na het scheren erg veel last van verschillende irritaties. Daarbij kan je denken aan rode bultjes of ingegroeide haren. Waxen is een goede oplossing om deze irritaties te voorkomen. Doordat de haartjes bij het waxen op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo weinig mogelijk belast.

 

Gladdere huid
Met waxen zorg je niet alleen voor een gladdere huid dan bijvoorbeeld na het scheren. Ook zorgt het ervoor dat je dit resultaat langer behoud. Bij het scheren worden de haren alleen afgesneden. Daardoor kan je vaak na één of twee dagen weer opnieuw beginnen. Doordat bij waxen de gehele haar, zelfs inclusief de wortel, word weggehaald, blijven de haren een stuk langer weg. Dit kan zelfs een periode zijn van 3 weken

 

Niet schadelijk voor de huid
Door te scheren met scheerschuim of door ontharingscrème te gebruiken kan het gebeuren dat de huid word beschadigd. Deze producten hebben namelijk soms een chemische samenstelling die kunnen zorgen voor van allerlei allergische reacties zoals pijnlijke blaasjes of verbranding van de huid. Bij waxen is dit niet het geval.